Menu By Milonic JavaScript

 

 
2024-02-17
VALAHOL EURÓPÁBAN-Teltház és vastaps


2024-02-11
TÖRÖKFALUN VENDÉGSZEREPELT A HENTES CÍMŰ ELŐADÁS


2024-02-02
NEM ÉLHETEK MUZSIKASZÓ NÉLKÜL-Teltház-350 néző


2024-01-26
"SZÁMON TARTJÁK AZT, AMIT A KÖZÖSSÉGÉRT TETTEM"-Tót Kása Piroska a VMMSZ plakettjét vehette át


2024-01-21
A HENTES-Színházi előadás a magyar kultúra napja alkalmábólVI. KODÁLY-KÖSZIKLÁNK AZ ŐSI MAGYAR DAL-Hat aranyminősítés a népdalosoknak
2022.12.10
A topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ hatodik alkalommal szervezte meg a Kodály-Kősziklánk az ősi magyar dal elnevezésű népzenei versenyét.
A megmérettetésre énekesek és hangszeresek jelentkezését várták, akik különböző korcsoportokban és kategóriákban mérettettek meg december 10-én a topolyai Művelődési Ház színháztermében. A 250 fellépő a vetélkedőn több mint ötven műsorszámot adott elő, melyet a 140 évvel ezelőtt született Kodály Zoltán tiszteletére szervezték.
A találkozóra Vajdaságból és Magyarországról érkeztek versenyzők, akik egy szabadon választott összeállítást adtak elő, valamint egy kötelező dalt a Kodály Zoltán által gyűjtött bukovinai népdalok közül. A produkciókat a Berecz Csizmadia Anna Junior Prima díjas népdalénekes, énektanár, a 2012-es Fölszállott a páva győztese, Szabó Kocsis Zsuzsanna népdalénekes, a kecskeméti Katona József Múzeum néprajzos munkatársát, a Csík János és a Mezzo zenekar tagja, Hézső Zsolt, citeraoktató, a topolyai Csörgő citerazenekar tagja, Kelemen Zsolt népzenetanár, a Csörgő és a Csalóka zenekarok tagja összetételű zsűri értékelte. Előadásmód, stílustisztaság tekintetében is színvonalas volt a vetélkedő, ezúttal a hangszeres kategória emelkedett ki, a jövő kis vonósai remekeltek. A támogatóknak köszönhetően értékes hangzóanyagot és népzenei kiadványokat vehettek át az arany, ezüst és bronz minősítésben részesült versenyzők.
A versenyen, a Csoóri Sándor Alap támogatásával, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörből hat produkció vett részt, a Csicsörke énekcsoport, a Pendely énekcsoport, a Csintekerintő énekcsoport, illetve a Butás Petra-Kapor Emma énekkettős, valamint Cseszák Mátyás és Cseszák Panka szólisták. Mindenki arany minősítést kapott. „A zsűri külön megdicsérte a versenyzők kitartását, a zene valamint az ének iránti szeretetüket. Az óbecsei gyerekeink, mindig is szerettek énekelni, gyakorolni és fellépni is. Büszke vagyok rájuk, mivel minden felkészítettem arany oklevelet kapott a versenyen”, mondta Cseszák Korcsik Anikó, a kultúrkör oktatója.


Óbecsei önkormányzat


Szekeres László Alapítvány


Szülőföld Alap


Nemzeti Kultúrális Alap


Tartományi Művelődési Titkárság, ÚjvidékTartományi Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi Titkárság

Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma, Budapest

Malvin fatelep, Óbecse

Kaktusz virágüzlet, Óbecse

Letti pékség, Óbecse

Komunalac közvállalat, Óbecse

Rolometal, Óbecse

Tot-promet, Óbecse

Bečejpromet, Óbecse

Agrocentrum, Óbecse

Viktória fatelep

Tiszamente közvállalat, Óbecse

Kovács Nándor magántermelő, Óbecse

Trend, Óbecse

Madiig, Óbecse

PIK Becse, Óbecse

Gas, Óbecse

Agro-promet, Óbecse

Pixel

Telecom centar

Mórahalom önkormányzata

Panorama étterem

Telek-paprika Martonos

People's diszkó

Gerontológiai Központ

Becsei Pékség

Sigma-promet

Promes

SZR 'Za vas'

Domena

Lux nyomda

Agro-Service

Simovics József

Kéringer József

Friss család

Médiatámogatók:

Info csatorna

Becsei Mozaik

Rádió Active


Köszönet nekik!
 


ÖN HONLAPUNK 58708. LÁTOGATÓJA.

KÖSZÖNJÜK A MEGTISZTELTETÉST!   
 


Copyright © (2010 - 2024.)
Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör - Óbecse