Menu By Milonic JavaScript

 
2022-08-20
SZENT STVÁN-NAPI FŐZŐVERSENY ÓBECSÉN

2022-08-20
SZENT ISTVÁN-NAPI RENDEZVÉNY ÓBECSÉN 
2022-07-30
VIDÁM NYÁRI BOHÓZATOK-Csongrádi színészek vendégjátéka


2022-07-10
PÉTERRÉVÉN LÉPETT FEL A DÚDOLÓ KÓRUS


2022-07-02
MI VAN A PÖNDÖLY MÖGÖTT ?-A Botra férfikórus fellépése Zentán


2022-07-01
III. KÖZÖS KINCSEINK NÉPTÁNCTÁBOR


2022-06-18
ARANYÉREM ZÁGRÁBBÓL A MODERN TÁNCCSOPORTNAKTÁSKAOSZTÓ ÉS ÜNNEPÉLYES TANÉVKEZDŐ ÜNNEPSÉG ÓBECSÉN
2021.08.31
A Magyar Nemzeti Tanács kedden, egy nappal a tanév kezdete előtt tartotta a vajdasági magyar elsős kisdiákok tanévkezdő ünnepségét óbecsén.
Az ünnepségen jelen volt Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Pirityiné Szabó Judit, Magyarország Miniszterelnöksége Nemzetpolitikai Államtitkársága Délvidéki és Diaszpóra Főosztályának vezetője, Pásztor István, a VMSZ elnöke, Hajnal Jenő, az MNT elnöke, Vicsek Annamária oktatási államtitkár, továbbá az MNT és az óbecsei önkormányzat több képviselője is.
Vajdaság-szerte 1.400 elsős kapta meg Magyarország Kormánya, továbbá a Bethlen Gábor Alap és a Rákóczi Szövetség közös ajándékát, amely évről évre több meglepetést tartogat a gyerekeknek. óbecse község területén évek óta több mint 150 magyar elsős indul iskolába. Péterrévén és Bácsföldváron növekedett a gyerekek létszáma a tavalyi évhez képest. Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának nemzetpolitikáért felelős államtitkára köszöntőjében örömét fejezte ki amiatt, hogy az idén a tavalyinál több a magyar elsős Vajdaságban. „A tavalyi év A nemzeti összetartozás éve volt, az idei év pedig A nemzeti újrakezdés éve. Nincsen szebb újrakezdés, mint hogy felújított művelődési házakat, iskolákat, óvodákat, templomokat adunk át, és az újrakezdéshez mindig kellenek a gyerekek is. Számunkra minden magyar fontos, még inkább így van ez, ha a gyerekekről, fiatalokról beszélünk, hiszen ők viszik tovább a nemzetet. Jó látni azt, hogy az idei évben emelkedett Vajdaságban a magyar osztályokba beiratkozott kisgyerekeknek a száma. A diákok hamarosan megkapják az oktatási-nevelési támogatást is, sőt az idei évtől nemcsak az óvodásoknak és iskolásoknak, hanem a bölcsődéseknek és a felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak is jár majd a 22.400 forint”, jelentette ki Potápi Árpád János.
Az idei immár a 11. generáció, amelyik beiskolázási csomagot kap ajándékul a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével. Tolltartó, betűkirakó, metalofon, vonalzókészlet, vízfesték, olló, gyurma, kollázs-papír, zsírkréta, ragasztó, tempera, ecsetek, rajzblokk, filctoll, abakusz, sok kis füzet, tornazsák, ugráló-kötél, Gőgös Gúnár Gedeon, egy Mézeskalács és egy írásvezető – felsorolni is hosszú mi minden került a tanszercsomagba, amit az új iskolatáska mellé kapott tegnap óbecsén több mint 80 elsős kisdiák a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben megtartott központi tanévkezdő ünnepségen. A gyerekeket mgr. Hajnal Jenő, az MNT elnöke is köszöntötte, ő azt emelte ki: a Vajdasági Magyar Szövetség és az MNT széles programmal visel gondot a vajdasági magyar gyerekekről kicsi koruktól kezdve egészen a felnőtté válásukig – ezzel szeretnék biztosítani számukra annak a lehetőségét, hogy a szülőföldjükön is tudjanak boldogulni.
Az ünnepi műsorban fellépett a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör Petrence és Kisbekecs táncegyüttese, a Pendely énekegyüttes, valamint Becsei Hunor szavalatával, illetve Koncz Antónió énekével tette még meghitté a rendezvényt.

FOTO: King stúdió

Óbecsei önkormányzat


Szekeres László Alapítvány


Szülőföld Alap


Nemzeti Kultúrális Alap


Tartományi Művelődési Titkárság, ÚjvidékTartományi Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi Titkárság

Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma, Budapest

Malvin fatelep, Óbecse

Kaktusz virágüzlet, Óbecse

Letti pékség, Óbecse

Komunalac közvállalat, Óbecse

Rolometal, Óbecse

Tot-promet, Óbecse

Bečejpromet, Óbecse

Agrocentrum, Óbecse

Viktória fatelep

Tiszamente közvállalat, Óbecse

Kovács Nándor magántermelő, Óbecse

Trend, Óbecse

Madiig, Óbecse

PIK Becse, Óbecse

Gas, Óbecse

Agro-promet, Óbecse

Pixel

Telecom centar

Mórahalom önkormányzata

Panorama étterem

Telek-paprika Martonos

People's diszkó

Gerontológiai Központ

Becsei Pékség

Sigma-promet

Promes

SZR 'Za vas'

Domena

Lux nyomda

Agro-Service

Simovics József

Kéringer József

Friss család

Médiatámogatók:

Info csatorna

Becsei Mozaik

Rádió Active


Köszönet nekik!
 


ÖN HONLAPUNK 58708. LÁTOGATÓJA.

KÖSZÖNJÜK A MEGTISZTELTETÉST!   
 


Copyright © (2010-2021)
Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör - Óbecse