Menu By Milonic JavaScript

 

 
2021-06-12
A PALICSI SOKADALMON MUTATKOZOTT BE A PETRENCE TÁNCEGYÜTTES


2021-06-02
ZENEI ILLEMTAN-PÉTER ÉS A FARKAS-AZ ÚJVIDÉKI FÚVÓS KVINTET ELŐADÁSA


2021-05-16
HÁROM ARANYÉREM DIVČIBARÁRÓL


2021-04-27
DREÁN ÉS PECESORON JÁRT TÓTH PÉTER LÓRÁNT, A VERSVÁNDOR


2021-04-17
"NAGY UDVARA VAN A HOLDVILÁGNAK..."-Gyermek népzenei műsorA KÖLTŐ VISSZATÉR-MEGEMLÉKEZÉS ÉS KOSZORÚZÁS AZ 1848/49-ES FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC TISZTELETÉRE
2021.03.12
„Immár 173 év telt el azóta, hogy történelmünk egyik legfelemelőbb pillanatát, óráit, napjait élte át a pesti ifjúság idealizmusa, mely győzedelmeskedett a mindig lehúzó kishitűséggel szemben.
Megragadni a pillanatot a fiatalok bátorságára volt szükség. Erre a bátorságra ma is szükség lehet, ha nem is ilyen radikális formában. Egy másik nagy tanulság, hogy széles összefogással sikerült a történelmi távlatból már látható sikert elérni”, mondta köszöntőjében Fenyvesi Szilvia, a 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékére készített ünnepség műsorvezetője, amely az óbecsei Népkönyvtár, a Petőfi Sándor Általános Iskola és a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör közös szervezésében valósult meg a Petőfi szobornál, a Nikola Tesla utcában.
Az egybegyűlteket dr. Molnár Viktor, a Petőfi kultúrkör alelnöke köszöntötte, aki szerint ez az ünnep minden magyar szívben feléleszti a szabadság és a nemzeti tudat érzését. „Ha a jelent a múltból fakadó tudással éljük, nem kell félnünk a jövőtől! Erre tanít minket Széchenyi István, és erre tanít minket az 1848-as forradalom és szabadságharc ünnepe. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat a magyar nemzet, és óbecse polgáraiként, büszkén „nézhetünk a múlt tükrébe”, és erőt meríthetünk belőle a jövő nagy kihívásaihoz. Ha erősen él bennünk egy szebb, szabadabb jövő reménye, és képesek vagyunk együtt, egymásra támaszkodva nekirugaszkodni a megvalósításnak, méltók lehetünk, méltók leszünk 1848 örökségéhez”.
Az ünnepi műsorban, amely A költő visszatér címet kapta, a Petőfi iskola tanulói, név szerint Kiskomáromi Zsolna, Gál Noémi, Koncz Antónió, Deák Evelin, Kádas Anna, Horvát Zsaklin, Varró Tódor, Péter Petra, Bada Mia, Csőke Angelina és Makra Ernő, illetve a Petőfi kultúrkör Kiscimbora táncegyüttese lépett fel. A műsort Szűcs Budai Engelbert magyartanár, valamint Cseszák Korcsik Anikó és Cseszák Balázs készítették.
A Petőfi szobrot elsőként a szervezők, a Petőfi Sándor Általános Iskola, a Népkönyvtár és a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör nevében Tőzsér Gabriella, Lovas Đijanta és Ricz Róbert intézményvezetők koszorúzták, majd a Magyar Nemzeti Tanács nevében Györe Decsov Emese, az MNT tagja helyezte el az emlékezés virágait. Az óbecsei önkormányzat nevében Kiss Igor, a községi képviselő-testület elnöke koszorúzott, a Vajdasági Magyar Szövetség nevében Juhász Attila, a Mezőgazdasági Minisztérium államtitkára és dr. Molnár Viktor a VMSZ községi szervezetének elnöke helyezték el a koszorút. A Vajdasági Magyar Szövetség, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt és a Magyar Egység Párt közös koszorúját Szmieskó Zoltán és Lovasi Latincsity Zsolt helyezték el, míg a VMSZ Ifjúsági, Nyugdíjas és Női fóruma nevében Juhász Kornél, Sétáló Tímea és Pál János koszorúztak. A Petőfi Sándor Általános Iskola diákjainak nevében Kiskomáromi Zsolna és Gál Noémi tette le az emlékezés koszorúját, míg a Than Fivérek Értelmiségi Kör, valamint a Középiskolások Művészeti Vetélkedője és az ÖkoBecse civil szervezetek nevében Bonifárt László, Virág Kiss Anita és Kiss Zoltán koszorúztak.

Óbecsei önkormányzat


Szekeres László Alapítvány


Szülőföld Alap


Nemzeti Kultúrális Alap


Tartományi Művelődési Titkárság, ÚjvidékTartományi Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi Titkárság

Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma, Budapest

Malvin fatelep, Óbecse

Kaktusz virágüzlet, Óbecse

Letti pékség, Óbecse

Komunalac közvállalat, Óbecse

Rolometal, Óbecse

Tot-promet, Óbecse

Bečejpromet, Óbecse

Agrocentrum, Óbecse

Viktória fatelep

Tiszamente közvállalat, Óbecse

Kovács Nándor magántermelő, Óbecse

Trend, Óbecse

Madiig, Óbecse

PIK Becse, Óbecse

Gas, Óbecse

Agro-promet, Óbecse

Pixel

Telecom centar

Mórahalom önkormányzata

Panorama étterem

Telek-paprika Martonos

People's diszkó

Gerontológiai Központ

Becsei Pékség

Sigma-promet

Promes

SZR 'Za vas'

Domena

Lux nyomda

Agro-Service

Simovics József

Kéringer József

Friss család

Médiatámogatók:

Info csatorna

Becsei Mozaik

Rádió Active


Köszönet nekik!
 


ÖN HONLAPUNK 58708. LÁTOGATÓJA.

KÖSZÖNJÜK A MEGTISZTELTETÉST!   
 


Copyright © (2010-2021)
Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör - Óbecse