Menu By Milonic JavaScript

 

 
2021-01-22
MAGYAR KULTÚRA NAPJA-RÜGYFAKADÁS


2021-01-18
KILENC DÍJ A SZÓLJ, SÍP, SZÓLJ! NÉPZENEI VERSENYRŐL


2021-01-12
NÉGY DÍJ A PETŐFI KULTÚRKÖR NÉPTÁNCOSAINAK A VIII. VAJDASÁGI GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI SZÓLÓTÁNCVERSENYRŐL


2020-12-28
MESEKÖNYV ÉS CSOKOLÁDÉ A VÉGZŐS ÓVODÁSOKNAK-A Rákóczi Szövetség ajándéka


2020-12-23
RÜGYFAKADÁS-Szabó Lőrincre emlékezünkCSONGRÁD VÁROS KÖZÖSÉGÉÉRT DÍJ A PETŐFI KULTÚRKÖRNEK ÉS RICZ RÓBERTNEK
2020.10.23
Pénteken, október 23-án délelőtt, Csongrádon, a Művelődési Ház dísztermében, ünnepi képviselő-testületi ülés és városi ünnepség keretében kerültek átadásra a helyi kitüntető díjak.
A Pro urbe díjak mellett kiosztásra kerültek a Város Közösségéért Díjak is, amelyet az idén megosztva kapta az óbecsei Ricz Róbert, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör elnöke és az általa vezetett Petőfi kultúrkör.
- óbecse és Csongrád testvérvárosok, és örömmel mondhatom, hogy a művelődési élet színterén, ahol tevékenykedünk, nagyon is aktív a két város közötti kapcsolat. Voltak közös sikeres pályázataink helybéli szervezetekkel és intézményekkel, csoportjaink évente több ízben lépnek fel Csongrádon, illetve a csongrádi csoportok is vendégszerepelnek városunkban. A Város Közösségéért Díjat először ítélik oda külföldi személynek és szervezetnek, erre még büszkébb vagyok-mondta Ricz Róbert a díj átvétele után, majd arra is kitért, hogy a kapcsolat több mint tíz évvel ezelőtt kezdődött.
Elmondása szerint Kováts Attila, a Csongrádi Fúvószenekar vezetője hívta meg először a kultúrkör tagjait fellépni a Tánc és Zene nemzetközi fesztiválra. Azóta minden évben fellépnek ezen a találkozón, de az óbecsei csoportok mindig jelen vannak a novemberben megrendezésre kerülő Újbor fesztiválon, a Nemzeti Összetartozás Napján, a fúvószenekar óévbúcsúztató koncertjén, az Adventi- és Húsvéti műsorokon a templomban, de a Körös-toroki napok vendégei is voltak már az óbecsei táncosok.
- Ugyanúgy a csongrádi művészeti csoportok is fellépnek nálunk. A Csongrádi Fúvószenekar, Kováts Attila vezetésével, a Szent István-napi rendezvényünk visszajáró vendége minden évben, a Ferentzi Kati által vezetett Csongrádi Színtársulat is sokszor kapott vastapsot az óbecsei közönségtől, de említhetném a Csongrádi Alföld Néptáncegyüttest és vezetőjüket Forgó Editet is, akik többször vendégeskedett már nálunk. Ezen felül mindig számíthatunk Török Marikára, a Múzsa Művészeti Egyesület 2000 vezetőjére és munkatársaira, Tyukász Imréné-Margitra, Posta Istvánra és feleségére Postáné Pető Györgyire, akik mindig szívesen jönnek a költészet-napi szavalóversenyünkre zsűrizni, de a Magyar Kultúra Napját is mindig együtt ünnepeljük a Petőfi kultúrkörben, ahol többször voltak az ünnepi műsorunk felszólalói is. De a felsorolásból nem szabad elfelejteni Illés Péter barátunkat sem, aki a pályázataink lebonyolítójaként tevékenykedik, és ha kell munkaidőn kívül is rendelkezésünkre áll, vagy Víkor Katit és munkatársait a Művelődési Házban, akik ha kell, tudnak helyet csinálni ötven óbecsei gyermeknek egy táncszínházi előadásra. De, említhetem Túri Kis Árpádot vagy Kovács Franciskát és a FONI-sokat is-mondta Ricz Róbert.
A Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörnek járó díjat Kiss Igor, az óbecsei KKT elnöke, az egyesület elnökségi tagja vette át, aki felszólalásában megköszönte a Csongrádi Városi Önkormányzat Képviselő-testületének a díjat, és hogy gondoltak a Petőfi kultúrkörre.
- Büszkék vagyunk arra, hogy a tevékenységünk, méltó elismerést kap barátainktól, akikhez mindig szívesen járunk. Köszönjük, hogy itt lehetünk, és reméljük, hogy semmiféle vírus és más sem áll a barátságunk és közreműködésünk útjába a jövőben-mondta Kiss Igor.
Az ünnepi műsor után a 56-os emlékmű koszorúzására került sor, ahol Cseszák Korcsik Anikó és Juhász Kornél, a Petőfi kultúrkör elnökségének tagjai is elhelyezték az emlékezés virágait.

Óbecsei önkormányzat


Szekeres László Alapítvány


Szülőföld Alap


Nemzeti Kultúrális Alap


Tartományi Művelődési Titkárság, ÚjvidékTartományi Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi Titkárság

Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma, Budapest

Malvin fatelep, Óbecse

Kaktusz virágüzlet, Óbecse

Letti pékség, Óbecse

Komunalac közvállalat, Óbecse

Rolometal, Óbecse

Tot-promet, Óbecse

Bečejpromet, Óbecse

Agrocentrum, Óbecse

Viktória fatelep

Tiszamente közvállalat, Óbecse

Kovács Nándor magántermelő, Óbecse

Trend, Óbecse

Madiig, Óbecse

PIK Becse, Óbecse

Gas, Óbecse

Agro-promet, Óbecse

Pixel

Telecom centar

Mórahalom önkormányzata

Panorama étterem

Telek-paprika Martonos

People's diszkó

Gerontológiai Központ

Becsei Pékség

Sigma-promet

Promes

SZR 'Za vas'

Domena

Lux nyomda

Agro-Service

Simovics József

Kéringer József

Friss család

Médiatámogatók:

Info csatorna

Becsei Mozaik

Rádió Active


Köszönet nekik!
 


ÖN HONLAPUNK 58708. LÁTOGATÓJA.

KÖSZÖNJÜK A MEGTISZTELTETÉST!   
 


Copyright © (2010-2021)
Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör - Óbecse