Menu By Milonic JavaScript

 

 
2020-05-04
SZAVALÓVERSENY A VIRTUÁLIS TÉRBEN


2020-03-13
NEMZETÜNK FÉNYLŐ CSILLAGA-megemlékezés a szabadságharc és forradalom emlékére


2020-03-07
NŐNAPI NÉPZENEI KONCERT A SZAJKÓ ÉNEKEGYÜTTESSEL ÉS A FOKOS ZENEKARRAL


2020-03-07
KIEMELT ARANYMINŐSÍTÉS A CSIPERKE TÁNCEGYÜTTESNEK-XI. „Dunán innen, Tiszán túl” Horgos


2020-03-07
ALKOTÁS ÉS BARÁTKOZÁS TEMERINBEN-Szivárvány festőcsoportSZAVALÓVERSENY A TOLERANCIA JEGYÉBEN
2019.11.15

Tizenkettedik alkalommal került sor az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben a Tolerancia-napi szavalóversenyre pénteken, november15-én.
A megmérettetésre a magyar anyanyelvű gyermekek szerb, míg a szerb anyanyelvű gyermekek magyar verssel jelentkezhetnek a megmérettetésre. „A tolerancia tisztelet, mai sokszínű és gazdag világunk és kultúráink elfogadása és megbecsülése. óbecse község már évek óta a lakosai békés együttéléséről ismert. Mi óbecseiek megmutathatjuk és meg is kell mutatnunk azt, hogy sokkal gazdagabbak vagyunk azoktól, akik híján vannak a kulturális, vallási sokszínűségnek. Ez a kivételes helyzet bátorított fel bennünket arra, hogy megszervezzünk egy ilyen rendezvényt, amikor bemutatjuk és megmutatjuk a másságból, annak elfogadásából eredő együttélés áldásait. Célunk, hogy megmutassuk országszerte a különböző kultúrák és nemzeti hagyományok együttélésének előnyeit, hogy nem csak toleráljuk, hanem elfogadjuk a sokszínűséget, támogatjuk a másikat, tiszteljük egymás kultúráját és hagyományait”, mondta Nagy Klára, a szavalóverseny műsorvezetője köszöntőjében a rendezvény megnyitóján, amelyet a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi-Nemzeti Közösségi Titkárság, a budapesti Nemzeti Kulturális Alap és az óbecsei önkormányzat támogatásával valósítottak meg.
A szavalóversenyre csaknem hetvenen jelentkeztek, akiket Mitić Tatjana, az óvoda igazgatója, Szmieskó Karolina, a Községi Tanács tagja, Dunja Šormaz, szociológus és Rókus Zoltán színművész hallgatott végig és rangsorolt. Az alsósok között, akik szerb nyelven szavaltak, Szenti Ivona (Samu Mihály iskola) bizonyult a legjobbnak. A második helyen Bozsír Diana (Samu Mihály iskola) és Tripolszki Blanka (Sever Đurkić iskola) osztozott, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Nagy Lóránd (Samu Mihály iskola) és Ferenci Orsolya (Petőfi Sándor iskola) állhatott. Ebben a kategóriában Horvát Dorka és Kovács Botond (mindketten a Samu Mihály iskola tanulói) kapott különdíjat. A szerb nyelven szavalók között két első díjas lett: Milan Momčilović és David Trivković (mindketten a Sever Đurkić iskola tanulói). A második helyen is ketten osztoztak, Mraović Dmitar és Lara Dražić (mindketten a Sever Đurkić iskola tanulói), míg Gvozdenoviá Nikodina (Petőfi Sándor iskola) lett a harmadik. A felsősöknél Mraović Dorotea (Sever Đurkić iskola) az első a magyarul szavalók között, míg a szerbül szavalóknál Varró Todor (Petőfi Sándor iskola) és Mecek Mia (Sever Đurkić iskola) bizonyult a legjobbnak. Széll Adrián és Fekete Anna (mindketten a Zdravko Gložanski iskola tanulói) lettek a másodikak, Lovas Fiona (Sever Đurkić iskola) pedig harmadik lett. Különdíjat ebben a kategóriában Koncz Antónió (Petőfi Sándor iskola) kapott.

Óbecsei önkormányzat


Szekeres László Alapítvány


Szülőföld Alap


Nemzeti Kultúrális Alap


Tartományi Művelődési Titkárság, ÚjvidékTartományi Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi Titkárság

Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma, Budapest

Malvin fatelep, Óbecse

Kaktusz virágüzlet, Óbecse

Letti pékség, Óbecse

Komunalac közvállalat, Óbecse

Rolometal, Óbecse

Tot-promet, Óbecse

Bečejpromet, Óbecse

Agrocentrum, Óbecse

Viktória fatelep

Tiszamente közvállalat, Óbecse

Kovács Nándor magántermelő, Óbecse

Trend, Óbecse

Madiig, Óbecse

PIK Becse, Óbecse

Gas, Óbecse

Agro-promet, Óbecse

Pixel

Telecom centar

Mórahalom önkormányzata

Panorama étterem

Telek-paprika Martonos

People's diszkó

Gerontológiai Központ

Becsei Pékség

Sigma-promet

Promes

SZR 'Za vas'

Domena

Lux nyomda

Agro-Service

Simovics József

Kéringer József

Friss család

Médiatámogatók:

Info csatorna

Becsei Mozaik

Rádió Active


Köszönet nekik!
 


ÖN HONLAPUNK 58708. LÁTOGATÓJA.

KÖSZÖNJÜK A MEGTISZTELTETÉST!   
 


Copyright © (2010-2020)
Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör - Óbecse