Menu By Milonic JavaScript

 

 
2020-05-04
SZAVALÓVERSENY A VIRTUÁLIS TÉRBEN


2020-03-13
NEMZETÜNK FÉNYLŐ CSILLAGA-megemlékezés a szabadságharc és forradalom emlékére


2020-03-07
NŐNAPI NÉPZENEI KONCERT A SZAJKÓ ÉNEKEGYÜTTESSEL ÉS A FOKOS ZENEKARRAL


2020-03-07
KIEMELT ARANYMINŐSÍTÉS A CSIPERKE TÁNCEGYÜTTESNEK-XI. „Dunán innen, Tiszán túl” Horgos


2020-03-07
ALKOTÁS ÉS BARÁTKOZÁS TEMERINBEN-Szivárvány festőcsoportKÉT ARANY- ÉS KÉT EZÜSTOKLEVÉL MISKOLCRÓL-X. Dunán innen, Tiszán túl tehetségkutató verseny
2019.06.22

Tizedik alkalommal szervezték meg idén Miskolcon a Dunán innen, Tiszán túl című Kárpát-medencei ifjúsági, népművészeti tehetségkutató versenyt. A programban több mint 3.200 gyermek vett részt.
A szakértő zsűri által népzene, néptánc, népmese és népdal kategóriában kiválasztott legjobb produkciók szombaton, június 22-én mérettettek meg, a Művészetek Házában tartott döntőn. A szervezők elmondás szerint azért indult el a versenysorozat, mert kíváncsiak voltak, hogy a gyermekek milyen szinten művelik a népművészetet, a néptánc, a népmese és a népdal milyen formában van jelen az életükben. Az elődöntőket a borsodi megyeszékhelyen kívül budapesti, Heves megyei, délvidéki, felvidéki, erdélyi és kárpátaljai helyszíneken rendezték meg. „A szervezőknek célja volt, hogy a vetélkedő révén a felnövekvő gyermekek minél szélesebb körben ismerjék meg a magyar népköltészet és népzene csodálatos világát, s egy életre kötelezzék el magukat a magyarság értékei mellett. Ezek a gyermekek, akik itt vannak, nincsenek elveszve, továbbviszik azt a műveltséget, ami érték, és ami szellemileg, lelkileg és testileg is építi őket. Ezek a gyerekek a mi magyar hőseink”, mondta Rápóti-Fekete Mónika a verseny szervezője, a Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége Mente Egyesület elnöke. A zsűri tagjai között helyet foglalt Sebestyén Márta énekes és Püspöki Péter, míg a zsűri elnöke Havasréti Pál népzenész volt. A megmérettetésen részt vettek a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör tagjai is, akik a horgosi elődöntőről jutottak el Miskolcra. „A zsűri külön kiemelte a délvidékről érkezett versenyzők gyönyörű viseletét, táncát és dalait. A Petőfi kultúrkör Csiperke táncegyüttese ezüst oklevelet és énekes különdíjat kapott, valamint Károlyi Egon szólótánc kategóriában szintén ezüst oklevelet érdemelt ki. Egon népzene kategóriában arany oklevelet kapott hegedűjátékáért, valamint a Csicsörke énekcsoport is, népdal kategóriában, arany oklevelet szerzett”, mondta Cseszák Korcsik Anikó, a csoportok vezetője. A döntő résztvevői a Miskolctapolcai Barlangfürdőben pihenhették ki a verseny izgalmait.
Óbecsei önkormányzat


Szekeres László Alapítvány


Szülőföld Alap


Nemzeti Kultúrális Alap


Tartományi Művelődési Titkárság, ÚjvidékTartományi Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi Titkárság

Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma, Budapest

Malvin fatelep, Óbecse

Kaktusz virágüzlet, Óbecse

Letti pékség, Óbecse

Komunalac közvállalat, Óbecse

Rolometal, Óbecse

Tot-promet, Óbecse

Bečejpromet, Óbecse

Agrocentrum, Óbecse

Viktória fatelep

Tiszamente közvállalat, Óbecse

Kovács Nándor magántermelő, Óbecse

Trend, Óbecse

Madiig, Óbecse

PIK Becse, Óbecse

Gas, Óbecse

Agro-promet, Óbecse

Pixel

Telecom centar

Mórahalom önkormányzata

Panorama étterem

Telek-paprika Martonos

People's diszkó

Gerontológiai Központ

Becsei Pékség

Sigma-promet

Promes

SZR 'Za vas'

Domena

Lux nyomda

Agro-Service

Simovics József

Kéringer József

Friss család

Médiatámogatók:

Info csatorna

Becsei Mozaik

Rádió Active


Köszönet nekik!
 


ÖN HONLAPUNK 58708. LÁTOGATÓJA.

KÖSZÖNJÜK A MEGTISZTELTETÉST!   
 


Copyright © (2010-2020)
Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör - Óbecse