Menu By Milonic JavaScript

 

 
2020-01-18
MAGYAR KULTÚRA NAPJA-Óbecse község népzenei hagyatéka


2019-12-28
A CSONGRÁDI FÚVÓS-ZENEKAR ÓÉVBÚCSÚZTATÓ KONCERTJE-A modern tánccsoport fellépése


2019-12-26
KARÁCSONYKÖSZÖNTŐ


2019-12-20
KARÁCSONYI FOGLALKOZÁSOK-Játékok, bábelőadás és kézműves foglalkozások


2019-12-19
MESEKÖNYV ÉS CSOKOLÁDÉ A VÉGZŐS ÓVODÁSOKNAK-A Rákóczi Szövetség és a MNT ajándéka"LEFELÉ FOLYIK A TISZA..."-Nemzetközi népzenei műsor
2019.04.27

Tizedik alkalommal tartottuk meg a „Lefelé folyik a Tisza…” című nemzetközi népzenei műsort az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben szombaton, április 27-én.
„Arra törekedünk, hogy a vendégek között a község népdalcsoportjai, zenekarai is fellépjenek, illetve azok a csoportok, akikkel szoros barátságot ápolunk. Több vajdasági kórus mellett magyarországi együttesek is bemutatkoztak a telt házas közönség előtt”, mondta Ricz Róbert, a kultúrkör elnöke.
A több mint kétórás műsor résztvevőit dr. Molnár Viktor, a kultúrkör alelnöke köszöntötte, kiemelve a rendezvény fontosságát. „Szervezők, fellépők, vendégek és nézők együtt alkotjuk a közösséget, ami létrehozta és élteti ezt az eseményt. Nélkülünk, nem lenne ilyen. Valószínű, hogy lenne más, hiszen sok ember, sok féleképpen fejezi ki magát, de pont ilyet, csak mi tudunk, mert ez a mi örökségünk, a mi kultúránk, a mi helyünk a világban. Büszkén vállaljuk és nyilvánosan mindenkinek mutatjuk: i ezt szeretjük, ápoljuk és őrizzük, hogy a következő generációk is megismerhessék és megszerethessék”, tette hozzá dr. Molnár Viktor. A fellépők között volt a Mórahalmi Parasztkórus, a csongrádi Röpülj páva kör, a temerini Dalárda, a csókai Rákóczi férfikórus, a gunarasi Rozmaring asszonykórus, a Péterrévei Tisza tamburazenekar, a bácsföldvári Kultúrkör M.E. Asszonykórusa, illetve a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör Pendely, Csicsörke, Dúdoló és Botra népdalcsoportjai. Ezen felül vendégként fellépett a váli Bíbor néptánccsoport is, amelynek tagjai óbecsén voltak szakmai körúton. A rendezvény támogatója a budapesti Nemzeti Kulturális Alap, illetve a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, valamint az óbecsei önkormányzat.
A házigazdák nevében Ricz Róbert és dr. Molnár Viktor okleveleket és ajándékokat adott át a csoport vezetőinek: Mócsán Mária Zitának, a mórahalmiak vezetőjének, Fodorné Nagy Annának, a csongrádi kórus vezetőjének, a váli néptánccsoport vezetőjét, Csókás Eleknek, Szabó Gabriellának, a temerini csoport vezetőjének, a gunarasi Rozmaring asszonykórus képviselőjének, Dosztán Bertának, a bácsföldvári kórus vezetőjének, Stefaniga Csabának, a péterrévei Tisza tamburazenekar vezetőjének, a csókai Rákóczi férfikórus vezetőjének, valamint a kultúrkörből Cseszák Korcsik Anikónak, Kisimre Szerda Annának és Szerda Andrásnak. A műsor végén a fellépők közösen énekelték el rendezvény címadó dalát, kicsik és nagyok, több mint százötvenen álltak a színpadon. Az est vacsorával és barátkozással zárult


Óbecsei önkormányzat


Szekeres László Alapítvány


Szülőföld Alap


Nemzeti Kultúrális Alap


Tartományi Művelődési Titkárság, ÚjvidékTartományi Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi Titkárság

Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma, Budapest

Malvin fatelep, Óbecse

Kaktusz virágüzlet, Óbecse

Letti pékség, Óbecse

Komunalac közvállalat, Óbecse

Rolometal, Óbecse

Tot-promet, Óbecse

Bečejpromet, Óbecse

Agrocentrum, Óbecse

Viktória fatelep

Tiszamente közvállalat, Óbecse

Kovács Nándor magántermelő, Óbecse

Trend, Óbecse

Madiig, Óbecse

PIK Becse, Óbecse

Gas, Óbecse

Agro-promet, Óbecse

Pixel

Telecom centar

Mórahalom önkormányzata

Panorama étterem

Telek-paprika Martonos

People's diszkó

Gerontológiai Központ

Becsei Pékség

Sigma-promet

Promes

SZR 'Za vas'

Domena

Lux nyomda

Agro-Service

Simovics József

Kéringer József

Friss család

Médiatámogatók:

Info csatorna

Becsei Mozaik

Rádió Active


Köszönet nekik!
 


ÖN HONLAPUNK 58708. LÁTOGATÓJA.

KÖSZÖNJÜK A MEGTISZTELTETÉST!   
 


Copyright © (2010-2020)
Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör - Óbecse