Menu By Milonic JavaScript

 
2019-03-22
KI TUDJA, LÁTSZ-E MÉG?-Egy Karády-történet 
2019-02-16
X. TISZÁN INNEN, DUNÁN TÚL-Négy képviselőnk lesz Miskolcon, a döntőben


2019-02-14
SZERELEM CSÜTÖRTÖK-Bálint-napi családi táncház


2019-02-05
AZ ARANYSZŐRŰ BÁRÁNY-A temerini Vándor Bábszinház vendégszereplése


2019-02-02
ANYÁM ÉS MÁS FUTÓBOLONDOK A CSALÁDBÓL


2019-01-26
V. ZENGŐ DÉLVIDÉK-Temerinben a Szelence énekegyüttesVASS LAJOS NÉPZENEI VERSENY KÁRPÁT-MEDENCEI DÖNTŐJE-Három díj az óbecsei népdalkórusoknak
2018.11.17

November 17-én a Csepeli Munkásotthonban tartották meg a XII. Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei Döntőjét Hagyományos régiók, régiók hagyománya címmel.
A Vass Lajos Népzenei Szövetség 1995-ben alakult azzal a céllal, hogy összefogja, segítse a Kárpát-medencében élő és működő népdalköröket, népzenei csoportokat, énekkarokat, nyugdíjas éneklő csoportokat, a népzenét, néphagyományainkat éltető közösségeket, embereke, illetve hogy segítse a csoportok közötti kapcsolat kiépítését, megtartását, a tapasztalatok átadását. Ezen felül felhívja a figyelmet arra, hogy a népzene – a nemzeti kultúra szerves részeként – mindig fontos szerepet töltött be, s elősegítette az államalkotó nemzetiség beilleszkedését, saját kultúrájának feladása nélkül. A zsűri elnöke dr. Gerzanics Magdolna népzenekutató, újságíró a Vass Lajos Népzenei Szövetség szakmai elnöke volt, míg a zsűriben még Dévai János népzenész, zenetanár, etnográfus, a Magyar Rádió népzenei szerkesztőségének nyugalmazott vezetője és Balogh Sándor, az óbudai Népzeneiskola népzenetanára, a Népművészet Ifjú Mestere dolgozott. „A megmérettetésre a törökkanizsai Durindóról válogatták ki a legjobb szólistákat és csoportokat, akik a Délvidéket, Vajdaságot képviselték. A versenyre a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör Szelence énekegyüttese, Dúdoló kórusa és Botra férfikórusa is meghívást kapott, akik az Emberi Erőforrások Minisztériuma Csoóri Sándor-programjának köszönhetően jutottak el Budapestre. Száz műsorszám került a zsűri elé, akik Szlovákiából, Ukrajnából, Szerbiából és természetesen Magyarországról érkeztek. A zsűri harminc nagydíjat oszthatott csak ki, pedig elmondása szerint még tíz csoport megérdemelte volna. Kitűnően szerepeltek az óbecsei csoportok. A Szelence énekegyüttes Vass Lajos nagydíjban részesült, míg a Dúdoló énekegyüttes és a Botra férfikórus kiemelt nívódíjat kapott”, mondta Kisimre Szerda Anna, a Szelence énekegyüttes vezetője, aki azt is hozzátette, hogy a Szelence énekegyüttes különdíjat is kapott, a bükkábrányi polgármester ajándékát, illetve meghívást egy bükkábrányi fellépésre.

Óbecsei önkormányzat


Szekeres László Alapítvány


Szülőföld Alap


Nemzeti Kultúrális Alap


Tartományi Művelődési Titkárság, ÚjvidékTartományi Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi Titkárság

Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma, Budapest

Malvin fatelep, Óbecse

Kaktusz virágüzlet, Óbecse

Letti pékség, Óbecse

Komunalac közvállalat, Óbecse

Rolometal, Óbecse

Tot-promet, Óbecse

Bečejpromet, Óbecse

Agrocentrum, Óbecse

Viktória fatelep

Tiszamente közvállalat, Óbecse

Kovács Nándor magántermelő, Óbecse

Trend, Óbecse

Madiig, Óbecse

PIK Becse, Óbecse

Gas, Óbecse

Agro-promet, Óbecse

Pixel

Telecom centar

Mórahalom önkormányzata

Panorama étterem

Telek-paprika Martonos

People's diszkó

Gerontológiai Központ

Becsei Pékség

Sigma-promet

Promes

SZR 'Za vas'

Domena

Lux nyomda

Agro-Service

Simovics József

Kéringer József

Friss család

Médiatámogatók:

Info csatorna

Becsei Mozaik

Rádió Active


Köszönet nekik!
 


ÖN HONLAPUNK 58708. LÁTOGATÓJA.

KÖSZÖNJÜK A MEGTISZTELTETÉST!   
 


Copyright © (2010-2017)
Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör - Óbecse